Detalii fisiere Chip Tuning

Detalii echipamente Chip Tuning

FAQ Chip TuningFAQ Rapid Tuning


Detalii echipamente Chip Tuning

Videovox foloseste cele mai moderne echipamente pe plan mondial pentru activitatea de tuning. Acestea sunt produse de catre compania italiana Dimsport si de catre cea americana EEtools. Suntem distribuitori oficiali in Romania pentru echipamentele Dimsport. Le putem furniza atat in varianta master cat si in varianta slave, cu fisierele furnizate de noi. 1. Chip Tuning prin mufa de diagnostic OBD

Programarea prin portul de diagnoza se poate aplica la majoritatea modelelor actuale de autoturisme. Se foloseste programatorul stand-alone New Genius produs de Dimsport. Acesta este cel mai modern echipament folosit pentru rescrierea ECU. Nefolosind un calculator pentru operatiile de scriere si citire este protejat la eventualele intarzieri si blocaje provocate de acesta. Are ecran imens touch-screen si memorie proprie de 1Gb. Prin nenumaratele metode de verificare a fisierelor pentru compatibilitate inainte de scrierea lor, acesta devine cel mai sigur echipament din clasa sa. Tot la capitolul siguranta intra si prezenta unui acumulator in interiorul aparatului, care permite reluarea programarii chiar in cazul unei caderi a tensiunii de alimentare data de acumulatorul masinii (recover).

Caracteristici programator New Genius:
  • LCD 320 x 240 pixel DISPLAY, CCFL backlight, transflective TOUCHSCREEN
  • Memorie interna protejata in procesor de 512KByte
  • Memorie RAM 16MByte
  • Memorie arhivare fisiere 1Gbyte SECURE DIGITAL
  • LED alerta pentru SECURE DIGITAL, USB, alimentare, linie diagnostic
  • Generator de ceas intern cu baterie interna Litiu 3V
  • Acumulator intern reincarcabil 8.4V 600 mAh
  • Tensiune alimentare extinsa 12V 30V
  • Comunicare diagnostic prin porturile K LINE, L LINE, CAN2.0, J1850
  • Conectare USB la PC

2. Chip Tuning prin conectarea la portul intern BDM al ECU

Pentru tuning prin conectarea la portul intern al centralei de injectie, prin deschiderea acesteia, se foloseste un echipament furnizat tot de Dimsport, numit Trasdata. Aceasta metoda este folosita cu succes in cazul lipsei unui port de diagnostic sau in cazul in care centrala prezenta pe masina nu permite citirea sau scrierea prin acest port.

In principiu interfata Trasdata se conecteaza la un soclu lipit in prealabil pe pad-urile BDM ale centralei de injectie. Deasemenea interfata se conecteaza la calculator prin portul USB. In softul aferent echipamentului este prezentata detaliat modalitatea de conectare la centrala de injectie, precum si detalii legate de modul de utilizare al interfetei. Alt avantaj al acestei metode este faptul ca pot fi citite toate memoriile centralei, pe langa flash EEPROM (si cea din procesor sau memoria EEPROM de setari).

Pentru cazul in care nu se doreste lipirea soclului in interiorul centralei de injectie, exista un suport special din metal masiv, foarte stabil, pe care se prinde centrala. Acest suport optional asigura conectarea centralei la interfata BDM doar prin presiunea pinilor asupra pad-urilor de test, fara nici un fel de lipituri. Exista diferite adaptoare pentru majoritatea tipurilor de centrale existente.

Deasemenea interfata Trasdata asigura intotdeauna posibilitatea rescrierii soft-ului original al centralei, chiar in conditiile nefunctionarii ei datorita scrierii unui soft gresit sau a unor sume de control gresit calculate.
3. Chip Tuning prin rescrierea directa a memoriei centralei

Aceasta metoda se foloseste numai in cazuri limita si numai de catre personal specializat datorita riscurilor posibile. Memoria se dezlipeste de pe centrala si prin intermediul unui programator specializat este rescrisa cu noul soft. Sunt necesare adaptoare specializate pentru diferite tipuri de memorii. Dupa relipirea memoriei centrala este gata de utilizare. Videovox foloseste programatorul ChipMax2 impreuna cu adaptoarele respective furnizat de compania americana EETOOLS.