Detalii fisiere Chip Tuning

Detalii echipamente Chip Tuning

FAQ Chip TuningFAQ Rapid Tuning


10. Cum pot verifica rezultatul dupa Rapidtuning?

Rezultatul se poate verifica corect pe bancul dinamometric (DYNO) care ofera clientului posibilitatea sa verifice grafic rezultatul obtinut in urma unei modificari de putere si cuplu. Grupul Videovox are o conventie de colaborare cu reprezentanta Seat Metrotehnica in urma careia putem oferi un set de teste pe bancul Dyno la pretul redus de doar 50 euro + TVA (3 teste succesive). Testarile se pot face numai pe baza de programare, prin intermediul reprezentantilor nostrii.

Bancul dinamometric este un instrument folosit pentru a masura cuplul unui motor. Dyno, cum sunt numite deseori aceste dispozitive, masoara puterea unui motor. "Dyno-urile de sasiu" sau cele de tip "Rolling road" sunt folosite pentru masurarea puterii la roti si calcularea pierderii prin trenul de rulare. Contrar a ceea ce se crede, dinamometrele nu masoara direct numarul cailor-putere; calul-putere este o functie matematica a cuplului. Cuplul este masurat, iar apoi are loc calculul cailor-putere.

Un test Dyno poate fi considerat corect atunci cand testarea masinii se face atat in varianta stoc (nemodificata) cat si in varianta tunata, fara a schimba conditiile de testare (temperatura, carburant, presiune anvelope etc).